LivingChar: el biochar que revitatliza el teu món verd

LivingChar: el biochar que revitatliza el teu món verd

Benvinguts a LivingChar!

Livingchar és una iniciativa que neix de l’esforç compartit i de la passió d’un equip de persones que treballem en tres cooperatives sense ànim de lucre: Carbón Vivo, Idària i TEB Verd. Amb LivingChar volem contribuir a mitigar el canvi climàtic i a fomentar una economia més sostenible, circular i social. Per a això, oferim productes com el biochar que, gràcies a les seves increïbles propietats, permet cuidar i fomentar la fertilitat natural dels sòls, evitar emissions de CO2 i, en general, protegir i millorar el medi ambient.

Biochar-Livingchar-1L
LivingChar biochar 1 L

En aquest primer article, volem compartir amb tu què fa de LivingChar una marca de biochar diferent i innovadora tant des de la perspectiva social com mediambiental:

Només matèries primeres 100% naturals i sostenibles: El biochar de LivingChar està produït a partir de materials 100% naturals i locals. Treballem amb restes de biomassa procedents de la gestió sostenible dels boscos del nostre entorn, de la poda de jardineria i d’activitats agrícoles. D’aquesta manera garantim que la nostra matèria primera fa el menor nombre de quilòmetres i que no contribueix a la desforestació de tercers països. D’altra banda, com reutilitzem restes procedents de l’activitat agrícola, que moltes vegades es cremen de forma incontrolada per eliminar-los, evitem emissions de gasos que acceleren el canvi climàtic i transformem un “residu” en un producte d’alt valor que millora la fertilitat i salut natural dels sòls. Com veus, economia circular 100%!

100% biochar i no subproductes: LivingChar produeix i comercialitza exclusivament biochar que pot ser utilitzat com millorador i revitalitzador de sòls, com a eina per recuperar ecosistemes contaminats o degradats, i per millorar la salut i benestar d’animals de granja, entre d’altres aplicacions. Per tant, no oferim subproductes, com la pols de carbó vegetal o altres obtinguts en la producció d’energia elèctrica a partir de diferents materials. El nostre biochar és el producte principal del nostre procés productiu i està creat per cobrir les necessitats específiques dels nostres clients. D’aquesta manera, podem oferir materials amb  diferents granulometries, sense elements tòxics i adaptar el tractament d’activació de l’biochar segons la seva aplicació final.

Les persones al centre: Dues de les organitzacions que impulsem LivingChar som organitzacions del tercer sector que treballem amb persones en situació de vulnerabilitat per millorar la seva qualitat de vida i contribuir a la seva inserció social. Per tant, en el nostre ADN està treballar per una societat inclusiva on totes les persones puguin desenvolupar un projecte de vida digne i il·lusionant. A més, en la contractació de serveis que necessitem per al funcionament de Livingchar primem aquelles organitzacions que comparteixen els nostres valors. D’aquesta manera, la distribució de la majoria dels nostres productes es fa a través de Koiki, una empresa que treballa amb col·lectius de difícil inserció i que busca reduir al mínim la contaminació en les ciutats.

Biochar lucha cambio climatico
Biochar produït artesanalment

En resum, el nostre projecte es diferencia d’altres iniciatives per impulsar uns principis i valors que busquen preservar i millorar el nostre medi ambient i la vida de totes les persones. D’aquí el nostre lema: LivingChar – helping nature, helping people.